Det goda livet: ett projekt för hållbara familjer i en hållbar framtid

Skulle du och din familj vilja göra hållbarare miljöval men tycker det verkar krångligt? Vill ni  göra smartare ekonomiska val för att kunna lägga pengar på det som får er att må bra på riktigt? Funderar ni på att äta nyttigare och godare, men vet inte riktigt hur?

I höst genomför Hållbar Utveckling Skåne projektet Det goda livet. Vi söker fem familjer som är intresserade av att testa om det går att leva ett gott liv och samtidigt minska sin klimatpåverkan. Vi är alla olika precis som våra drömmar – så ett gott liv tror vi varierar beroende på vem som får frågan. Därför har vi i projektet till vår hjälp en psykolog, en kock och en ekonom som tillsammans med er kommer att utforska hur ett gott och meningsfullt liv ser ut för er.

Det här händer i projektet:

  • Er familj träffar en psykolog och diskuterar hur livet ser ut idag och vilka förändringar som kan ge er önskade riktning i livet.
  • Ni träffar en kock som hjälper er att upptäcka mat som passar er familj och som är bra för både hälsan, miljön och plånboken och framförallt god.
  • Tillsammans med en ekonomisk rådgivare går ni igenom er ekonomi för att på sikt kunna prioritera att lägga pengar på sådant ni mår bra av.
  • Ni träffar de andra familjerna i projektet, lär er mer om det goda livet och delar upplevelser och erfarenheter med varandra.

Vi söker fem barnfamiljer i Ludvigsborg. Tipsa familjer i närheten som du tror vill vara med, gärna på er egen gata! När vi gör urvalet till projektet prioriteras bland annat korta avstånd mellan projektdeltagarna.

Det goda livet pågår mellan september 2018–februari 2019. Det kostar inget att vara med, men det är mycket viktigt att din familj avsätter tid för att delta i projektets aktiviteter. Det är också viktigt att du accepterar att finnas med i media och ibland ta en aktiv roll genom blogg-inlägg eller bilder, då en viktig del av projektet är att kommunicera ut hur det går för deltagande familjer.

Projektledare är Lisa Necksten, lisa.necksten@hutskane.se, 076-211 98 07.

Det goda livet finansieras av Region Skånes Miljövårdsfond, Sparbanken Syd, Hörby kommun, Länsstyrelsen och Hållbar Utveckling Skåne.