Storträff – Utedag i Röstånga lördagen den 15 september!

Vår nästa storträff blir en utomhusdag i Söderåsens nationalpark, så ta på kläder efter väder!  Från många orter är det tyvärr lite svårt att ta sig kommunalt till Röstånga så försök ordna samåkning med era projektkamrater – då sparar ni både pengar och miljö! (Se skanetrafiken.se för aktuella kollektiva transporter)

Under dagen arbetar ni i grupper på fyra olika teman vid olika stationer: Avfall, Konsumtion, Friluftsliv/Eld/Mat och Natur/Friluftsliv. Två av stationerna kommer placeras vid turistbyrån och två placeras nere vid Odensjön. Det är skönt att röra på sig och samtidigt låta hjärnan jobba!

Regnar det kommer en av stationerna vara inomhus och en i ett vindskydd utomhus. Men det är viktigt att ta med sig kläder efter väder och ordentliga skor.

Vi har inte spikat exakta klockslag ännu, men räkna med att detta är en heldagsaktivitet. Samling vid Röstånga Turistbyrå, granne med Söderåsens Nationalpark. Tag med en matsäck för dagen!

I besökshuset på turistbyrån vill vi gärna arrangera bytesbord med böcker och filmer. Passa på att ta med något att byta bort och så kanske du själv kommer hem med en ny bok eller film till lördagskvällen!
 
Preliminärt schema

Vid 10-tiden: KlimatVardag bjuder på kaffe och bullar och deltagarna får en kort information om dagen

På förmiddagen arbetar vi oss igenom två av stationerna
12-tiden: Vi äter vår medhavda matsäck
På eftermiddagen arbetar vi oss igenom de två resterande stationerna.
Cirka klockan 15.30 är dagen slut

Glöm inte att anmäla er under fliken Anmälan, senast den 28 augusti. Den här gången kan vi inte ta med några personer som inte deltar i projektet. För mer information ring Helena telefonnummer 0708-931103 eller mejla helena.thelander@hutskane.se.
 
Vi hoppas att vädergudarna är med oss, och att vi får en fin dag med oss hem i minnet.