Nytt om RådRum

Lunds andra RådRum är invigt!
I slutet av augusti invigdes Lunds andra RådRum. Ett tjugotal personer dök upp för att höra mer om RådRum och om bibliotekets verksamhet. Frivilligrådgivaren Nataliya berättade om sitt engagemang i RådRum och vad hon ser som RådRums styrkor i dagens Sverige. Det blev en trevlig invigning med ett tjugotal gäster som kom från allmänheten, Lunds kommun, Svenska kyrkan, Finsam med flera.

RådRum har funnits i Lund sedan november 2016 och har en ständigt ökande och engagerad grupp av frivilligrådgivare. Under våren 2017 hölls en ny utbildning för intresserade frivilligrådgivare. I samband med den kom idén om utvidgning till Linero. I Linero bor många ur RådRums uttalade målgrupp, och det ligger inte långt från SFI varför det blev en naturligt bra plats att expandera till.

RådRum Linero finns på stadsdelsbiblioteket på tisdagar kl. Välkomna!

RådRum på plats på Opportunity Space Festival
I samband med Opportuniy Space Festival genomfördes under tolv dagar i augusti och september i Enskifteshagen i Malmö fanns RådRum på plats för att berätta om sitt arbete, knyta kontakter med andra aktörer och ge rådgivning om det skulle behövas. Målet med festivalen var att sammanföra människor med olika bakgrunder så att de får träffa varandra, bygga på sina färdigheter eller ta sig in på arbetsmarknaden. Aktiviteterna pågick i en specialdesignad paviljong som hade valts ut genom en internationell designtävling.

– För mig är RådRum mer än bara ett frivilliguppdrag man gör några timmar i veckan, jag vill vara mer engagerad än så. Jag tycker om att träffa människor och att lära mig nya saker. Så när de frågade om jag ville fortsätta efter vikariatet i somras tackade jag självklart ja, säger Bahaa Khalid, rådgivare i RådRum Rosengård. Till höger Maria Fagerberg, samordnare för RådRum.

 

 

 

 

 

 

Nytt material på gång
Så här ser RådRums nya material ut. Vi har tagit fram fyra sorters roll-up – en serie om tre och en som står för sig själv – och tre affischer i posterformat (50 x 70 cm) med liknande innehåll. Under hösten kommer en nyöversatt flerspråkig folder, redigerbara mallar, en flyer och ett faktablad Vi kommer även titta på möjligheterna till profil-material såsom t-shirts, strandflaggor och pins.

– Vår formgivare Kristina Hambitzer har hittat en fin kombination av RådRums varma orange logotype och botten-färgens klara korallblå nyans som fångar ögat på långt håll, säger kommunikatören Kaj Svensson.