Nu är det klart vilka som får Hållbar Utveckling Skånes stipendier!

Nu är det klart vilka som får Hållbar Utveckling Skånes fem stipendier på 5000 kronor! Stipendierna går till fem projekt som anknyter till Agenda 2030 och Barnkonventionen.

Ängslyckans förskola i Helsingborg får stöd till ett odlingsprojekt som ska skapa intresse för växter hos förskolebarnen genom att låta dem ta hand om planteringarna. Maria Montessoriskolan i Lund får pengar för att lära sig mer om ekosystem, med särskilt fokus på bin och hur man bevarar deras livsmiljöer. Susanne Roosen-Runge får pengar till läsprojektet Book bridge i Lund där frivilliga läsfaddrar varje vecka ska läsa böcker för barn med olika etnisk bakgrund. Marietorps naturskola i Ystad får pengar för att skapa ett kreativt stadsplaneringsspel som handlar om att bygga ut den fiktiva staden Klimatköping med utgångspunkt i de globala målen och Barnkonventionen. Slutligen får Laurina Bergqvist, lärare i Hässleholm och Lund, pengar till ett projekt med små handskrivna vikböcker som ska väcka intresse för de globala målen.

Grattis och lycka till! Vi ser fram emot att få höra mer om hur projekten utvecklas under året.

Kommentarer inaktiverade.