Circular Economy Mapping – Malmö

Hållbar Utveckling Skåne var en del av Circular Economy Mapping Week genom att vi höll i en workshop där cirkulära initiativ i Skåne skulle kartläggas. 20 personer deltog på workshopen och målet för var att kartlägga över 50 initiativ men det resulterade i hela 90 cirkulära initiativ!

Circular Economy Mapping Week arrangerades av Circular Economy Club och vi var en av 67 workshops som hölls runt världen med över 2000 deltagare. I Sverige deltog Malmö, Stockholm, Östersund och Umeå. Tanken är att om vi alla kartlägger våra egna städer så kan vi tillsammans kartlägga världen och att sammankoppla de som jobbar med cirkulär ekonomi, forskar och de som helt enkelt är intresserade för att lära sig om vad som händer i deras stad.

Ibland känns cirkulär ekonomi som någonting abstrakt som ligger i framtiden och därför är Initiativ som det här är viktigt för att lyfta allt det cirkulära som faktiskt redan händer här och nu. Det finns så fantastiskt många exempel på cirkulära initiativ i Malmö inom allt från återanvändning av datorer till djurfoder av insekter producerat av matsvinn.

Resultatet från workshopen: CEC Malmö mapping session-3

 

Kommentarer inaktiverade.